Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Relatie tussen bank en klant mist diepgang

10 juni 2011 - Onderzoek onder 30 middelgrote ondernemingen toont aan dat de accountmanagers van banken erg klantvriendelijk zijn, maar nog steeds te weinig bekend zijn met wat er bij de klant speelt en daar ook niet naar handelen.

Uit het onderzoek blijkt dat de accountmanagers te laag scoren op de vraag of zij door de klant als een vertrouwd adviseur worden gezien. Deze lage score komt doordat 35 procent van de accountmanagers een zware onvoldoende krijgen en slechts 40 procent van de accountmanagers het wel begrepen hebben. 

Geen diepgang
Het telefoonverkeer wordt netjes afgehandeld en klanten worden tijdig en vriendelijk te woord worden gestaan. Daarnaast zijn de accountmanagers bekend met de besluitvorming bij hun klanten en waarborgt de bank continuïteit in de dienstverlening bij vertrek van de accountmanager.  De relatie tussen bank en klant mist echter diepgang en de accountmanager wordt door de klant ook niet serieus genomen als adviseur. De accountmanager draagt onvoldoende vernieuwende ideeën aan die verder gaan dan het aanbieden van een product. Tevens wordt de accountmanager niet gezien als een vertrouwd adviseur en is de accountmanager vaak onvoldoende bekend met de processen en afnemers van de klant.
Met het oog op de huidige internationale concurrentie is het jammer dat banken zich niet meer in hun klanten verdiepen en meer kennis delen met hun klanten. Banken beschikken over een schat aan informatie over bedrijven, sectoren en internationale ontwikkelingen. Indien de accountmanagers zich meer in hun klanten verdiepen en relevante juiste informatie doorgeven, kan dit leiden tot betere inzichten bij bedrijven en tot concurrentievoordeel. 

Wederzijds belang
Voor de bank is het economisch ook interessant bekend te zijn met de processen en afnemers van hun klanten. Ontwikkelingen in deze gebieden zijn leidend voor het resultaat en de investeringen. Zowel het resultaat als de investeringen zijn voor de bank zeer relevante en kunnen leiden tot schade of kansen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.